9.17.2013

Pearl



Pearl mutasyonu, heralde sultan papağanı besleyen birçok kişinin özel ilgisini çeken ve aynı zamanda onları en çok yanıltan mutasyondur. Bir tüyde birden fazla renk taşıyan özelliği sayesinde pearl sultan papağanı benzersiz bir görünüme sahiptir. Erkek pearl papağanlarda bu tüyler ilk tüy dökümü ile birlikte kaybolmaya başlar, cinsiyet ayrımı için en önemli nokta budur. Ki bu özellik pearl geni taşıyan tüm kuşlarda, örneğin wf pearl veya pearl pied, cinsiyet ayrımı konusunda kullanılabilir.
Yukarıda erkek pearl sultan papağanının zaman içerisindeki değişimini görmektesiniz. 

Pearl sultan papağanlarında cinsiyet belirleme yöntemlerinden birisi de tüy çekmedir. 
Pearl kuşunuzun sırtında (fotoğraflarsanız daha iyi olur) pearl özelliği taşıyan bir tüyü çekin. Yerine çıkan tüy eğer pearl özelliği taşıyor ise kuşunuz dişidir. Düz renkli bir tüy çıkıyor ise erkek.
Bunun yanısıra, kuyruk tüylerinden birini çekip yerine gelen tüye bakabilirsiniz. Eğer alacalı bir tüy geliyor ise erkek, düz bir renkte geliyor ise dişidir. 
Yukarıda whiteface pearl erkek kuşu görüyorsunuz.
Yukarıda whiteface cinnamon pearl dişi kuşu görüyorsunuz. (Pamuk)
Pearl sultan papağanı konusunda önemli bir not :
İlk tüy dökümüne kadar hem erkek hem de dişi pearl sultan papağanları benzer bir görünüşe sahiptirler. İlk tüy dökümünden önce yapılacak her tahmin %50 doğruluk payına sahiptir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder