9.10.2013

Az Yemek Yeme


 
Sultan papağanım çok yemiyor.
Sultan papağanı sahiplenen kişilerin en sık karşılaştığı sorunlardan birtanesi de yeni gelen sultan papağanının az yemesi veya hiç yememesidir. Eve yeni gelen bir sultan papağanı için bu durum çok normaldir .
Yeni bir çevre, yeni bir sürü sultan papağanı için bir stres kaynağı olabilir. Çünkü alıştığı ortamdan ve aşina olduğu çevreden artık uzaktadır. Kafesine alışması ve çevresine olan güveninin artması için ona biraz süre vermek en doğrusudur. Bu sürede sultan papağanınızın etrafında güvenli bir alan oluşturmanız önemlidir. Diğer bir önemli nokta ise besin alışkanlıklarını geldiği yerdeki gibi korumanız ve ani besin değişiklikleri yapmamanızdır. Çünkü sultan papağanları besin alışkanlıklarınız değişmesine karşı çok dirençsizdir.
Bir süredir sultan papağanı besliyorsanız ve sultan papağanınızın yem tüketiminde bir azalma gördüyseniz bunun nedenleri üzerine araştırma yapma gereği duyabilirsiniz. Aynı insanlar gibi sultan papağanları da midelerinden rahatsızlanabilir veya bir iki gün iştahsız kalabilirler. Eğer sultan papağanınızda ciddi bir belirti, örneğin kafesin dibine inme, tünemekte zorluk, kendisini sürekli olarak kabartma gibi, görmüyorsanız endişe etmeniz gereken bir durum yoktur. Eğer sayılan ve daha ileride bahsedilecek hastalık belirtileri ortaya çıkmışsa, sultan papağanınızı en kısa zamanda bir veterinere götürmeniz daha uygun olacaktır.
Sultan papağanınızın az yemesine bir kaç neden olarak şunlar söylenebilir:
  • Sevilmeyen bir yem kullanılması
  • Yetersiz oda sıcaklığı
  • Yakın zamanda eşini kaybetmesi
Sağlıklı bir sultan papağanı kendisini ölüme götürecek kadar aç kalmayacaktır. Yeteri kadar acıktıklarında devreye giren hayatta kalma içgüdüsü onları tekrar yem yemeye yöneltecektir. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder