7.30.2014

Sultan Papağanım Yem Yemiyor



1. Sultan papağanınızı aldığınız kişiyi arayın ve beslenme şeklini sorun. Beslenme alışkanlıkları önemlidir ve ufak bir değişiklik papağanınızın az yemesinin nedeni olabilir. 
2. Çoğu papağan kendilerini iyi hissetmeseler bile dal darı yemeye bayılırlar. İçerdiği yüksek kalori kuşunuzun alışma sürecinde yeterince desteklenmesini sağlar. 
 3. Evcil papağanınıza elden yemek yeme önerilerinde bulunmak onun yeni besinler tüketmesi konusunda gereken cesaretlendirmeyi sağlayacaktır. 
4. Geçici olarak tüm oyuncakları kaldırın. Yeni oyuncaklar sultan papağanınızın korkmasına ve kafes içerisinde hareket etmekten çekinmesine neden olabilir. 
 5. Bazı papağanlar yeni beslenmek kaplarını kullanmakta zorlanabilirler. Özellikle parlak, renkli veya garip şekillere sahiplerse. Bunun yerine beyaz kaplarla başlayıp zaman içerisinde değiştirin. 
6. Çoğu papağan kafesin aşağılarında kendisini korumasız hisseder. Bunun yerine yukarılara asılan ve tüneklerin yakınlarına konuşlanan yemlikler kullanmanız faydalı olacaktır. Ayrıca, papağanlarınız en yüksek yeri kapma telaşında olacağından diğer tüm eşyalardan yukarıya asmanız faydalı olacaktır. Bu yeri bulana kadar birkaç yer değiştirmeniz gerekebilir. 
7. Papağanınız düzenli yemeye başlayıncaya dek yeni bir ekleme yapmayın. (vitamin veya benzeri) Kokusu veya tadı papağanınızın yemek ve içmekten vazgeçmesine neden olabilir. 
8. Yeni papağanınızı ev içerisindeki kalabalığın içerisine hemen sokmak yerine, ona ortama uyum sağlayabileceği bir mesafede yer ayarlamanız, papağanınızın ortama uyum sağlama sorunlarını çözecektir. Bu da yeme bozukluklarının önüne geçecektir. Ayrıca kafesin 2 veya 3 tarafını kapatmanız ona uyum konusunda gereken rahatlığı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder